5 plante care fac minuni pentru sănătate!

Numeroase plante au efecte excelente asupra organismului uman, vorbim în acest articol de 5 dintre ele. Pe lângă faptul că sunt bune în bucătărie, acestea sunt remedii pentru diferite afecțiuni.

În ultima perioadă tot mai multe persoane aleg căile naturale, ceea ce este un lucru foarte bun. Diferite plante au efecte benefice asupra organismului, în timp ce reacțile adverse sunt scăzute.

Rozmarinul 

O plantă înlocuitoare a vitaminelor sub formă de pastile pentru anemie, este rozmarinul. Plantă bogată în fier, acesta poate vindeca anemia și oboseala acută. Lipsa fierului din corp poate provoca anemie severă, stări de leșin și astenii. Printre beneficiile rozmarinului se numără și acidul carnosic. Acidul carnosic protejează creierul și scade riscul declanșării atacurilor cerebrale. Alzheimerul este și el ținut departe dacă vei începe să consumi rozmarin.

Coriandrul

Această plantă este indicată persoanelor care suferă de probleme cu fierea, ficatul sau pancreasul. Cei cu aceste afecțiuni sunt mai predispuși la toxiinfecțiile alimentare. Coriandrul este un remediu foarte bun împotriva acestor reacții. Uleiul de coriandru este folosit pentru a elimina bacteria campylobacter, care se găsește în carnea de pui sau în cea roșie. Campylobacterul provoacă toxiinfecții alimentare. Adaugă semințe de coriandru atunci când te hotărăști să mănânci carne și bacteriile vor sta departe de corpul tău.

Salvia

Pierderile de memorie și lipsa de concentrație nu vor mai reprezenta o problemă! Este destul de incomod să uiți anumite lucruri sau să nu te poți concentra, așadar consumă salvie. Atât la cei mai tineri, cât și la cei mai în vârstă, salvia își face corect treaba. Uleiul de salvie sau ceaiul făcut din aceasta au beneficii asupra corpului. Schimbările dispoziției pot fi remediate prin consumarea salviei. Starea se ameliorează, iar nivelul de concentrație crește.

Schinduful

Dacă ești predispus la diabet, trebuie să consumi neaparat schinduf. Extrasul de schinduf previne apariția diabetului și îmbunătățește nivelul zahărului din corp. Rezistența la insulină va fi de asemenea îmbunătățită prin consumarea schindufului. Se poate folosi și pe post de condiment în mâncare. Un lucru important despre schinduf este că nu se recomcandă femeilor însărcinate.

Busuiocul

Busuiocul este folosit tot mai des în bucătărie, așadar cu siguranță îl ai. Afecțiunea pe care o tratează busuiocul este hipertensiunea arterială. Acesta reduce presiunea sângelui și nu are reacții adverse. Concentrația de endotelină este îmbunătățită și stimulată datorită busuiocului.

 

Loading...