8 lucruri pe care femeile le fac zilnic și sunt dăunătoare pentru ele

Femeile mereu au grijă de ele. Dimineața și seara au o rutină prestabilită pe care o respectă cu strictețe. Ritualurile lor zilnice provin încă din adolescență și odată ce s-au obișnuit, nu mai pot renunța la ele.

Pornind de la periajul părului, exfolierea pielii, până la purtarea unor produse pentru protecția împotriva frigului sau a soarelui, acestea reprezintă un obicei. Acestea s-au format cu ani în urmă, iar renunțarea la ele ar fi dificilă. Pe de o parte, unele femei nu sunt conștiente de faptul că folosirea unui produs în necunoștință de cauză, este foarte dăunător.

Dacă vrei să nu ajungi la alte complicații, trebuie neaparat să scapi de aceste obiceiuri, până nu e prea târziu.

8 Obiceiuri zilnice pe care femeile le au și totuși le dăunează sănătății:

  1. Porți sutienul atunci când dormi.

Un obicei des întâlnit, acesta te poate râni grav în somn datorită cârligului de la cupa sutienului. În plus, mușchii pectoriali stau într-o poziție fixă și sunt strânși, ceea ce dăunează țesutului mamar. Această practică este dăunătoare și pentru circulația sângelui în brațe.

      2. Folosiți deodorantul direct pe piele. 

Cancerul la sân poate să provoace cancer la sâni. Fiind făcute din substanțe chimice și toxice, acestea când sunt pulverizate pe piele induc spre fluxul sanguin acele toxine. Acestea trebuie folosite direct pe haine, chiar dacă pe ambalajul lor scrie că se pot utiliza pe piele.

       3. Folosești săpun pentru zona intimă. 

Igiena intimă este esențială pentru orice femeie. Deși acest lucru trebuie făcut zilnic, folosirea săpunului nu este întocmai ideală pentru vagin. Chimicalele pe care le conține săpunul afectează flora vaginală și cauzează dezechilibrul pH-ului.

      4. Spălați sutienul doar o dată la o săptămână.

Sutienul trebuie spălat după cel mult trei utilizări. Acesta nu trebuie să își întindă țesătura, iar cupele trebuie să fie stabile pentru confort.

      5. Purtați un singur absorbant pe parcursul întregii zile.

Un lucru neindicat, desigur, este purtarea unui singur absorbant pe parcursul unei zile. Absorbantele trebuie schimbate la fiecare 4 ore pentru a evita infecțiile și microbii.

    6. Nu utilizați eșarfe atunci când ieșiți la soare.

Aici este vorba despre femeile mature. Fața și gâtul trebuie protejate și acoperite pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii. Razele ultraviolete vă pot arde pielea sau vă pot cauza cancer la piele.

    7. Folosiți sutiene cu cârlig sub cupă.

Acest obicei vă poate cauza iritația pielii, circulația necorespunzătoare a sângelui sau ciuperca de sân. Tipul acesta de sutien nu este recomandat pentru utilizarea zilnică.

    8. Purtați sutiene negre pe timpul verii.

Sutienele pe care trebuie să le folosiți vara sunt cele colorate sau albe. Atunci când le purtați pe cele de culoare închisă, cauzează iritația pielii și te face să te simți mai călduroasă.

Loading...