Acest doctor a păstrat inima unei paciente într-un borcan pe biroul lui ani la rând. Nu a spus nici familiei de ce face asta, abia prea târziu. Motivul lui este cu adevărat incredibil


Un cardiolog și academician renumit în întreaga lume, Vladimir Andreevich Almazov, a păstrat ani la rând o inimă într-un borcan cu formol pe biroul său. Studenții lui cunoșteau toți istoria vasului, aceasta trecuse din poveste în poveste și era deja celebră în campus.Se pare că, în anii ’50, atunci când Almazov era încă un simplut student, în Primul Spital Universitar a fost adusă o fată care fusese diagnosticată cu endocardită septică subacută, o afecțiune care pe atunci era imposibil de tratat.

Diverși profesori au mers pe rând să o consulte, dar și foarte mulți studenți, printre ei se afla și un coleg al studentului nostru, Vladimir Almazov. Acest tânăr nu a descoperit o metodă revoluționară de tratament pentru boala fetei, dar s-a îndrăgostiti iremediabil de ea.

Colegul lui Vladimir începuse să o viziteze zilnic pe muribundă, îi aducea mereu flori, iar ea, la rândul ei îl iubea. Uimitor era însă faptul că fata părea să se însănătoșească…

În cele din urmă pacienta s-a vindecat și s-a căsătorit cu cel pe care îl iubea, colegul profesorului, au avut copii, și la nunta de argint i-au invitat pe medicii care o trataseră cândva.Cu câteva luni înainte de moartea sa naturală, la o vârstă destul de înaintată, femeia aceasta specială a lăsat moștenire Primului Spital Universitar inima sa, pentru ca oamenii să știe: o inimă bolnavă chiar se poate vindeca prin iubire!

Povestea aceasta ne face să fim mai buni. Distribuie-o și tu dacă vrei o lume mai bună!

Sursa: Perfect Media

Se schimbă școala de șoferi! Pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic apare un nou curs! Ce trebuie să faci acum pentru a-ți lua permisul:

Viitorii conducători auto ar putea avea parte de noi provocări în încercarea de a obţine permisul de conducere. Şi asta datorită unui proiect de lege iniţiat de deputatul Tudor Ciuhodaru în urma căruia şcoala de șoferi s-ar putea schimba radical! Politicianul şi-a propus să introducă un nou curs pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic care sunt efectuate în cadrul şcolii de şoferi.

Potrivit romaniatv.net, deputatul susține faptul că șoferii ar trebui să cunoască şi tehnicile de prim ajutor pentru a putea fi acordate eficient în cazul unui accident rutier.

„Toţi soferii vor putea asigura rapid si corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice şi statistice susţin acest demers:– Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte (lipsa oxigării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţiei, afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute)
– Intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire– Pentru a fi cu adevărat eficiente măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii– Efectuate incorect pot duce la sechele grave (traumatismele coloanei cervicale)
– Peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident– Rata mare a mortalitîţii în accidentele rutiere survenite în afara localităţii şi în rural. Din cele 2.300 de decese prin accidente rutiere din România doar 20% (450 de cazuri) au avut loc în urban, unde teoretic sunt mai multe resurse medicale disponibile, dar 80% au loc în afara localităţilor şi în rural, acolo unde şi timpii de intervenţie cresc
– În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”, prezintă deputatul în expunerea de motive.

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruire şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare ar urma să se stabilească prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Internelor. Proiectul nu a fost adoptat încă de către Senat, fiind solicitate câteva modificări proiectului de lege.

Loading...