Toggle Menu
  1. Home/
  2. Calatorii/

ALERTĂ: unul dintre cei mai mari vulcani din lume este pe cale să ERUPĂ

Bárðarbunga din Islanda, cu o înălţime de 2.009 metri, este unul dintre vulcanii mari din lume aflat sub monitorizare geologică permanentă, deoarece există temeri că este pe cale să erupă, dacă se ia în calcul activitatea seismică intensă din ultima vreme.

„Motivul apariţiei cutremurelor este reprezentat de creşterea presiunii magmei de sub vulcanul Bárðarbunga”, a precizat vulcanologul Páll Einarsson de la Universitatea Islanda, potrivit ScienceAlert.

 

Acest vulcan a mai erupt în 2014, iar înainte de aceasta au fost semnalate mai multe cutremure a căror frecvenţă a crescut din 2007 până la momentul erupţiei. Erupţia a fost de de o intensitate redusă, comparativ cu cea din 2010 a vulcanului mai mic numit Eyjafjallajökull.

Norul de cenuşă a fost atuncui atât de dens şi de exttins, încât multe zboruri de pe continent au fost anulate. În Islanda mai există şi alţi vulcani care sunt pe cale să erupă, anume Grímsvötn, Hekla şi Katla – acesta din urmă fiind considerat cel mai periculos vulcan din Islanda.

loading...

Maria Ioana