Au găsit avionul acesta misterios abandonat în mijlocul pădurii, dar abia când s-au apropiat și-au dat seama ce se întâmplase cu el și ce era în interior! Le-a înghețat sângele în vene: „Am văzut peste tot doar…”


O aeronavă tip Boeing 737 a fost descoperit în mijlocul unei văi din Bali, Indonezia, dar nimeni nu își poate imagina cum a ajuns avionul acolo.

Între timp, aeronava a devenit o adevărată atracție turistică, fascinantă și extrem de populară. Ceea ce este și mai impresionant este că nimeni nu știe cum a ajuns avionul acolo, tocmai în acel loc.

Și ca și când asta nu ar fi fost de ajuns, aeronava era închisă și nu are nimic care să ajute la identificarea lui. Avionul este înconjurat de copaci și containere de gunoi, și chiar dacă este încuiat și se află sub supravegherea autorităților, turiștii din toată lumea sunt captivați de misterul lui și vin să-l viziteze, și să-și facă poze cu el.

Chiar și așa nimeni nu știe cum a ajuns avionul în această parte a Indoneziei. Potrivit speculațiilor, se pare că la început el se dorea a fi un restaurant. Localnicii cred că avionul avea un proprietar care plănuia să îl transforme într-un restaurant, dar cum acesta nu și-a putut permite să-și ducă planul la bun sfârșit, l-a lăsat acolo să ruginească. Drept urmare, avionul e gol.

Acest Boeing 737 nu este singurul găsit pe insula Bali, un altul a fost descoperit în Kedonganan.

Se schimbă școala de șoferi! Pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic apare un nou curs! Ce trebuie să faci acum pentru a-ți lua permisul:

Viitorii conducători auto ar putea avea parte de noi provocări în încercarea de a obţine permisul de conducere. Şi asta datorită unui proiect de lege iniţiat de deputatul Tudor Ciuhodaru în urma căruia şcoala de șoferi s-ar putea schimba radical! Politicianul şi-a propus să introducă un nou curs pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic care sunt efectuate în cadrul şcolii de şoferi.

Potrivit romaniatv.net, deputatul susține faptul că șoferii ar trebui să cunoască şi tehnicile de prim ajutor pentru a putea fi acordate eficient în cazul unui accident rutier.

„Toţi soferii vor putea asigura rapid si corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice şi statistice susţin acest demers:– Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte (lipsa oxigării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţiei, afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute)
– Intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire– Pentru a fi cu adevărat eficiente măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii– Efectuate incorect pot duce la sechele grave (traumatismele coloanei cervicale)
– Peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident– Rata mare a mortalitîţii în accidentele rutiere survenite în afara localităţii şi în rural. Din cele 2.300 de decese prin accidente rutiere din România doar 20% (450 de cazuri) au avut loc în urban, unde teoretic sunt mai multe resurse medicale disponibile, dar 80% au loc în afara localităţilor şi în rural, acolo unde şi timpii de intervenţie cresc
– În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”, prezintă deputatul în expunerea de motive.

Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruire şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare ar urma să se stabilească prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Internelor. Proiectul nu a fost adoptat încă de către Senat, fiind solicitate câteva modificări proiectului de lege.

 

Loading...