Citate despre curaj care te vor motiva

Din punct de vedere etimologic, cuvântul curaj provine din latinescul cor, care înseamnă inimă. Omul curajos este cel care trăiește și se comportă după cum îi dictează inima și mai puțin după ceea ce îi recomandă mintea.

Mark Twain spunea: „Curajul înseamnă rezistența la frică, stăpânirea fricii, nicidecum absența fricii”. Iar conform lui Nelson Mandela: „Curajos nu este cel care nu are frică, ci acela care reușește să și-o învingă”.

Rollo May, a spus despre curaj  că ,,este fundaţia pe care se clădesc toate celelalte virtuţi şi valori personale şi doar curajul poate face ca acestea să fie reale,’’.

Ca să iubești cu adevărat, trebuie să ai curaj să știi ce înseamnă suferința de a nu fi iubit, trebuie să ai curaj să poți, dacă este nevoie, doar să  dăruiești, nu să și primești.

Ca să îți duci crucea cu credință trebuie să ai curaj să accepți orice îți pregătește viața și bune și rele, să nu te dai bătut la orice necaz sau încercare.

Ca să fii sincer trebuie să ai curajul să lupți pentru ca adevărul să învingă întotdeauna, să lupți din răsputeri cu minciuna care acaparează tot mai mult sufletele oamenilor.

”Curajul este ceea ce trebuie pentru a te ridica și vorbi; curajul este ceea ce trebuie și pentru a sta jos și a asculta”. Winston Churchill

”Curajul este decizia de a începe ceva fără nicio garanție a succesului.” Goethe

”Curajul înseamnă grație sub presiune.” Ernest Hemingway

”Poți să alegi curajul sau poți să alegi comfortul, dar niciodată pe amândouă. Dr. Brene Brown

” A avea o inimă blândă într-o lume crudă, este un act de curaj, nu slăbiciune.”

”Frica este o reacție. Curajul este o decizie.”

Întâmpinați fiecare provocare cu iubire și curaj, porniți la drum cu inima deschisă și intenții bune! Aveți curajul de a privi lucrurile și oamenii fără a judeca, constatați doar tot ce vă înconjoară și învățați. Fiți blânzi și buni!

O seară minunată!

Loading...