Toggle Menu
  1. Home/
  2. Muzica/

Doliu în lumea cinematografică! A murit unul dintre cei mai îndrăgiți actori

Actorul și cântărețul american David Cassidy, devenit celebru după serialul „The Partrige Family” și care în anii 1970 era idolul pop al adolescenților, a murit la vârsta de 67 de ani, informează BBC. „David a murit înconjurat de cei pe care îi iubea, cu bucurie în inimă și eliberat de durerea care l-a țintuit atât de mult timp”, a anunțat familia într-un comunicat.

Starul fusese internat în spital săptămâna trecută, după ce mai multe organe îi cedaseră. La începutul acestui an, cântărețul a anunțat că a fost diagnosticat cu demență și că își oprește turneele, „pentru a se bucura de viață”.

Vestea decesului său s-a răspândit imediat pe rețelele de socializare. Nepotul său, Jack Cassidy, a scris pe Twitter că David a adus bucurie „nenumăratelor milioane de oameni”.

Cassidy s-a născut la New York într-o familie obișnuită cu industria showbiz-ului. Tatăl său a fost cântăreț și actor, iar mama sa era actriță. David a devenit vedetă după ce a jucat rolul Keith Partridge în „The Partridge Family”, un sitcom al anilor 70 despre o mamă și cinci copii care formează un grup rock and roll. Show-ul a lansat câteva hituri, cum ar fi „I Think I Love You”.

După rolul din The Partridge Family s-a bucurat de o carieră de succes în muzică și actorie. A fost nominalizat de mai multe ori la premiile Grammy și a vândut peste 30 de milioane de albume în întreaga lume.
În momentul de vârf al celebrității sale, în anii 70, fan clubul său avea chiar mai mulți membri decât cele ale lui Elvis Presley și Beatles, notează BBC. În 1974, în timpul unui spectacol pe care l-a susținut, s-a produs o învălmășeală în urma căreia au fost rănite câteva sute de persoane. O tânără rănită a decedat câteva zile mai târziu.

Tinereţea i-a fost marcată de lupta cu dependenţa de alcool şi a fost arestat de câteva ori pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urmă cu doar 3 zile a murit o stea a muzicii rock: Malcolm Young

Zi extrem de tristă pentru fanii legedarei trupe AC/DC. Chitaristul Malcom Young, fondator al formației, a murit la vârsta de 64 de ani, potrivit unui anunț făcut sâmbătă pe site-ul trupei. Chitaristul s-a stins la doar o lună după dispariția fratelui său, George Young, care a fost producătorul formației.

“Astăzi, cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a fost fondatorul şi creatorul AC/DC. Cu o enormă dăruire şi implicare era forţa din spatele trupei. Ca şi chitarist, compozitor şi vizionar, a fost un perfecţionist şi un om unic”, au anunțat membrii trupei.

Malcolm Young a părăsit formația în anul 2014, familia acestuia anunțând atunci că artistul suferă de demență.

Înființată la Sydney, în 1973, trupa de hard rock a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie). De-a lungul timpului AC/DC a lansat numeroase piese de succes precum “Big Jack”, “Thunderstruck”, “Black Ice”, “Let There Be Rock” sau “For Those About to Rock (We Salute You)”.

În 2010, AC/DC a susținut un concert la București, în fața a aproximativ 60.000 de fani.

ntr-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum “Back in Black”, “Big Jack”, “Thunderstruck”, “Black Ice”, “You Shook Me All Night Long”, “Let There Be Rock”, “Highway to Hell” şi “For Those About to Rock (We Salute You)”, iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

 

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973. Formaţia a avut multe schimbări de formulă înainte să lanseze primul lor album, High Voltage, în 1975.

Malcolm şi Angus erau singurii membri originali rămaşi în trupă. Formula trupei s-a stabilizat până când basistul Mark Evans a fost înlocuit de Cliff Williams în 1977 pentru albumul Powerage. La câteva luni după începutul înregistrărilor pentru albumul Highway to Hell, vocalistul şi unul din compozitorii trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980 după o noapte de consum excesiv de alcool.

S-a pus chiar problema ca trupa să se destrame, dar în urma susţinerii din partea părinţilor lui Scott, au decis să continue şi să găsească un nou vocalist. Fostul cântăreţ al trupei Geordie, Brian Johnson a susţinut audiţii şi a fost selectat să-l înlocuiască pe Scott. Mai târziu în acel an, trupa a lansat noul album, Back in Black, care era un tribut pentru Bon Scott. Albumul i-a adus pe noi culmi ale succesului şi a devenit albumul trupei cu cele mai mari vânzări din toate timpurile.

AC/DC a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003.

 

Maria Ioana

--- Advertisement ---