Toggle Menu
  1. Home/
  2. Stiri/

Ea este tânăra care a murit după ce a născut la un spital privat din Constanţa: Teodora şi-a ţinut în braţe copilul nou-născut

Teodora, o tânără de 35 de ani, din Slobozia, şi-a pierdut viaţa, în noapta de marţi spre miercuri, după ce a născut cel de-al doilea copil la un spital privat din Constanţa.

Totul a început pe 23 ianuarie, în jurul orei 10.00, atunci când Teodora Mocanu şi soţul ei, Gheorghiţă, au plecat de acasă către clinica privată din Constanţa, acolo unde tânăra era programată să nască.În jurul orei 00.25, Teodora a adus pe lume un copil perfect sănătos, pe cale naturală. Tânăra era la a doua naştere, primul copil fiind născut prin cezariană.După ce a născut, femeia a reuşit să îşi ţină copilul nou-născut în braţe timp de câteva minute.

În momentul în care medicul de la clinica privată a încercat să scoată placenta, uterul tinerei s-a rupt, fapt care i-a provocat o hemoragie puternică.

După ce au realizat gravitatea hemoragiei, medicii de la clinica privată au decis să o transporte pe Teodora la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde, în jurul orei 02.10, a intrat direct în operaţie.Pe drumul de la clinica privată la spital, Teodora a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii, fiind resuscitată de medici.

Din nefericire, medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Aceştia i-au explicat soţului femeii că placenta s-a lipit de cicatricea vechii cezariene, efectuate în urmă cu patru ani, iar în momentul în care medicul a tras de ea, uterul a fost perforat şi a cauzat hemoragia care i-a adus sfârşitul.

Înainte de a intra în sala de naşteri, Teodora Mocanu a filmat salonul în care era internată şi i-a trimis soţului ei imaginile.Tânăra era foarte fericită să aducă pe lume cel de-al doilea copil.Soţul Teodorei, tânăra care a murit după ce a născut la un spital privat din Constanţa, a povestit pentru Observator momentele de groază prin care a trecut.

Bărbatul a explicat că Teodora a născut copilul fără nicio problemă, iar la un moment dat chiar era foarte fericită şi făcea glume.

„Totul a fost ok. A văzut copilul, l-a luat în braţe, l-a pupat, iar apoi medicii l-au luat ca să îl spele, să îl cântărească, să îl măsoare. Era foarte fericită, era conştientă. Făcea glume cu doctorii, cu mine şi i-a rugat la un moment dat să facă o pauză. Domnul doctor s-a uitat la ceas şi a zis că trecuseră 40 de minute şi a fost de acord să facă o pauză”, a declarat soţul tinerei pentru Observator.

„Soţia m-a trimis să mai văd odată nou-născutul. Moment în care m-am dus. Mi-a zis să îi fac o poză şi să i-l arăt şi ei. Copilul era într-o cameră alăturată. La aproximativ 2-3 minute am auzit trei ţipete puternice de durere şi am vrut să intru înapoi în cameră. Când am deschis uşa, asistenta a venit repede şi a închis-o spunându-mi că mă roagă să mai aştept puţin. După alte 2-3 minute, toată lumea a început să se agite foarte tare”, a povestit în lacrimi soţul tinerei.

„Doamna doctor a început să ţipe că femeia asta nu are tensiune şi că face stop cardiac. Se auzea cum ţipau, cum se agitau acolo. Am ieşit pe partea cealaltă a camerei şi în momentul ăsta ei o scoteau pe targă şi au dus-o spre altă cameră pentru resuscitare”, a mai precizat soţul Teodorei.

Guvernul a decis: se dau lunar tichete de masă în valoare de 500 de lei! Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Guvernul pregateste un nou ajutor social pentru persoanele defavorizate.

Mai multi politicieni au depus un act normativ care prevede ca pensionarii si famiile cu copii ce au un venit net mai mic de 1.200 lei sa primeasca lunar bonuri pentru alimente in valoare de 500 lei.
Legea mai prevede ca acest ajutor sa poata fi acordat si celor care nu au venituri, cu conditia ca acestia sa efectueze cateva zile de munca in folosul comunitatii.

„Statul este obligat prin Constitutie sa asigure traiul zilnic al cetatenilor sai, dar din pacate la noi nu se prea intampla acest lucru. Multi romani nu au ce sa manance, intrucat veniturile lor sunt extrem de mici.
“Trebuie sa intervenim cumva pentru ca toti oamenii sa poata manca cat de cat bine in tara asta. Daca legea la care lucram va fi votata, atunci, fiecare roman va putea sa se hraneasca, nu la standarde inalte, dar macar normal dar va trebui sa faca si ceva pentru acei bani tot pentru comunitatea care ii ajuta si ii sustine.

Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor romani care nu işi permit nu este un efort bugetar pentru Romania”, a declarat pentru libertatea.ro unul dintre politicienii care a initiat acest act normativ.

E lege: Poți lua bani de la stat pentru casă și mașină

În acest an, nu numai companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci și persoanele fizice fără niciun fel de afacere. Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinţei, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei, prin programul Casa Verde, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate şi 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură, dar numai de tipul aer-aer.Cei ce vor să crească eficienţa energetică a casei lor vor putea cere în acest an o sumă nereturnabilă de până la 40.000 de lei, prin intermediul programului Casa Verde Plus. Proprietarii auto pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea maşinii uzate (programul Rabla) şi până la 45.000 de lei pentru achiziţia unei maşini electrice (programul Rabla Plus).

Valoarea maximă a finanţării prin programul Rabla Plus se obţine la cumpărarea unui automobil nou electric, şi anume 45.000 de lei, cu condiţia ca această valoare să nu reprezinte mai mult de 50% din valoarea totală a acestuia, iar pentru achiziţia unui autoturism hibrid se pot obţine 20.000 de lei.Aceste două programe se pot cumula, astfel încât solicitanţii se pot bucura de o finanţare de peste 50.000 de lei.

Dezvăluire. El este NOUL IUBIT al Andreei Marin, „Zâna” nu s-a mai ascuns și a recunoscut: „Am fost acolo cu el!”

Andreea Marin trăiește o nouă poveste de dragoste. Dacă până acum toate informațiile legate de viața personală a vedetei se situau doar la nivel de zvonuri, de-acum lucuruile sunt clar pentru toată lumea. Andreea Marin a recunoscut, într-o intervenție televizată, că este implicată într-o nouă relație amoroasă, iar familia sa l-a cunoscut pe prințul care a cucerit-o pe zână.

Este loc pentru oricine, este o casă primitoare. Au fost sărbători frumoase, am fost şi acolo la partenerul meu, am fost şi aici, cu sora mea, cu copiii„, a dezvăluit fosta vedetă a televiziunii naționale.

Potrivit unor informații neconfirmate încă în mod oficial, Andreea Marin se iubește cu consulul Libiei la București, în compania căruia a fost surprinsă în mai multe rânduri.

Andreea Marin a povestit cum s-a simțit pe vremea când avea doar 19 ani și participa la concursul Miss România. Andreea Marin, care anul trecut a divorțat de cel de-al treilea soț al său, medicul turc Tuncay Ozturk, și-a încercat norocul în tinerețe și pe podiumurile concursurilor de frumusețe.

Andreea Marin, care a dezvăluit cât câștiga pe vremea când prezenta emisiunea „Surprize, surprize”, de la Televiziunea Națională, a participat la concursul Miss România pe vremea când avea doar 19 ani.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista Elle, vedeta explica cum a fost această experiență pentru ea. „Sincer, nu mai mult decât o experiență de viață, am bifat-o, dar scopul meu nu era să cresc datorită calităților fizice, ci am ales altă cale: să construiesc învățând.Asta am și făcut, educația mea continuă, perfecționările de după Facultatea de Informatică, experiența de comunicare m-au adus în acest punct”, afirma Andreea Marin.

„Mi-am dat seama că nu e pentru mine și că nu e un drum ce mi se potrivește. Nu a fost deloc o plăcere să defilez pe scenă, nu mă simțeam deloc omul făcut pentru asta.Mintea mea își dădea seama că e subestimată în favoarea calităților fizice.

Trebuie să fiu cinstită și să spun că nu mi se potrivește o competiție de acest fel. Nu cunoșteam pe nimeni, nu aveam pile, nici nu mă arătăm dispusă să fiu drăguță ca să câștig simpatia cuiva care mi-ar fi oferit vreun avantaj în concurs. Cred că le eram chiar antipatică celor ce aveau altfel de așteptări :)”, mai spunea ea.

Maria Ioana