Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sanatate/

Simptome ale accidentului vascular cerebral – in cazul in care le simti, trebuie sa te duci urgent la o consulatatie

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afectiuni cu care se poate confrunta un om pe parcursul vietii, motiv pentru care este esential sa detectezi problema imediat ce organismul iti transmite semnele.Afectarea vederii: vederea incetosata sau dubla reprezinta un indicator esential, fiind prezent in 44% din cazuri.

Confuzie sau dificultate in vorbire: capacitatea de exprimare si de intelegere poate fi afectata, simptom aparut in 72% din cazuri. Precum si amortirea unui brat ori a unui picior. Membrele afectate sunt in general cele din partea opusa a partii creierului afectat.

Ameteala sau pierderea echilibruluiDurere: acesta nu este un simptom comun, aparand in special in cazul femeilor, durere la nivelul bratelor, picioarelor sau pieptului.Durere de cap puternica.Amortirea fetei: pot aparea leziuni ale creierului care pot determina privarea acestuia de oxigen si de sange. Deseori accidentul vascular cerebral poate cauza amorteala in unele zone ale corpului, in functie de partea creierului afectata. In cazul in care nervii conectati la nivelul fetei sunt lipsiti de oxigen, poate aparea paralizia faciala partiala ori totala.

Stare de oboseala brusca.Sughit: acesta apare ca urmare a contractiilor diafragmei, contractii care sunt controlate de diferiti nervi ai creierului. In momentul in care nervii sunt afectati de atacul cerebral, apare sughitul.

Palpitatii: acestea apar de obicei in momentul in care exista un motiv bine intemeiat, precum o sperietura puternica. Daca ti se intampla sa ai palpitatii subit, este posibil sa suferi un accident vascular cerebral.Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

S-a vindecat de cancer, apoi a anuntat copilul. Carmen Serban a uimit in aceasta seara pe toata lumea. Vestea anului: S-a intamplat in Dubai:

La câteva zile după Revelion, Carmen Şerban a anunţat că este gata să se mărite în acest an şi că îşi doreşte să devină mămică. Între timp, cântăreaţa de muzică de petrecere, cel puţin în privinţa căsătoriei. Artista a vorbit şi despre planurile pe care le are în acest an.

“A fost o glumă cu măriţişul. Am căzut pe nişte scări rulante la Dubai şi am spus ‘anul acesta, vreau, nu vreau, mă mărit’. Atât şi nimic mai mult. Pe durata acestui an mă voi plimba prin întreaga lume. O să am multe concerte. Mi-aş dori să ajung în Maroc, la Marrakesh. Sunt o bună gospodină, gătesc absolut orice. Dau cu mopul, dau cu aspiratorul, calc… Spăl singură, cămăşile cu mânuţa mea”, a spus Carmen Şerban la un post de televiziune.

CITEȘTE și: Prigoană a spus despre Adriana Bahmuţeanu că e murdară, iar acasă are ”leprozerie”! Ce replică i-a pregătit fosta soţie

Meciurile dintre Adriana Bahmuţeanu şi fostul ei soţ, omul de afaceri Silviu Prigoană sunt departe de a fi încheiate, chiar dacă au divorţat de o bună bucată de timp. Prigoană a acuzat-o recent de lipsa curăţeniei, spunând că la ea acasă este ”leprozerie”. Iată ce replică i-a dat Adriana Bahmuţeanu, în public!

Silviu Prigoană a vrut să arate că Adriana Bahmuţeanu nu este prietenă cu igiena, dar a exagerat puţin, comparând casa ei cu o ”leprozerie”, adică locul unde erau adunaţi secolul trecut bolnavii de lepră, boală incurabilă, ca să-şi petreacă restul zilelor. Adriana Bahmuţeanu s-a enervat şi a luat atitudine, punând pe reţeaua de socializare o fotografie cu toate produsele de curăţenie pe care le-a găsit prin casă.

„Ce vedeţi în aceste imagini reprezintă cam jumătate din necesarul de produse de curăţenie pe care îl consum lunar. Spălăm în fiecare zi pardoselile, cel puţin o dată pe săptămână geamurile, dezinfectăm clanţe, suprafeţe, mese şi toalete, iar cuptorul, baia şi robineţii strălucesc de curăţenie! În plus, în casa mea miroase a primăvară şi a liliac! Vi se pare că e puţin? Sau că ar fi cazul să chem şi o firmă de dezinfecţie să mă ajute? Vi se pare că locuinţa mea seamănă cu o leprozerie, aşa cum spune fostul meu soţ?” a scris Adriana Bahmuţeanu, în dreptul fotografiei

Maria Ioana